Sunday, August 31, 2008

Jakke i Hubro - Ferdig !!!

Så er jakka ferdig. Gjorde min eigen vri på slutten, slik at det blei ei jakke og ikkje ei kåpe, som det originale mønsteret.
Den er strikka av 1300 gram Hubro, så den er ganske tung..... Har tenkt på å fore den, men då skulle eg nok hatt eit elastisk for. Eg får sjå kva eg får tak i.




Det tok 1 1/2 veke å strikke denne jakka. Så det gjekk fort. Kjekt med det som blir fort ferdig i blant... Er ikkje heilt fornøyd med knappane, som eg hadde liggande i syskrinet. Var på sybutikken på fredag men fann ikkja nokon knappar eg syns passa. Må nok vera litt på utkikk. Eigentleg skulle knappane heklast. Prøvde meg på det, men den så ut som ei grøn klovnenase...

Jakka er varm og god, og passar jo godt no når hausten kjem. Berre det ikkje blir ein regnfull haust.....

Tuesday, August 19, 2008

Jakke i Hubro - 4. dag

Etter fire dagar har eg strikka begge armane og litt av for- og bakstykket. Det ser litt løye ut, men det er frå livet og opp (eg skal plukke opp maskar i nederkanten og strikke vidare på for- og bakstykket seinare...). Dette går rimeleg kjapt ;-)

I morgo skal eg starte på raglanfellinga. Gledar meg.... :-)


Saturday, August 16, 2008

Jakke i Hubro - 1. dag

I dag var eg på salg hjå garnbutikken "min" og kjøpte 1,3 kg Hubrogarn frå Dale. Det er vanskeleg å styre seg når det er 20 % avslag på alt garn, men eg klarte å gå ut av butikken utan noko meir (men eg må innrømme at det var vanskeleg.........). Det er jo så mykje lekkert garn, og så mykje eg vil strikke. Men eg må berre innsjå at det er for lita tid til å strikke alt eg har lyst til.


Eg trur eg skal gjera min eigen vri på denne kåpa, og strikke den som ei jakke i staden for (den blir litt meir anvendeleg då trur eg). Men eg får sjå etterkvart.

Mønsteret er henta frå Dalegarn sitt strikkehefte: "Konfekt" nr. 196.
Eg byrja på for- og bakstykke ( i livet) og strikka så langt eg kunne.


Sidan det er raglanfelling på denne kåpa, så må eg strikke armane før eg kan strikke vidare på for- og bakstykket. Garnet er tjukt og på pinne nr. 9 går det rimeleg kjapt. Eigentleg er eg ikkje så glad i å strikke på så tjukke pinnar, for det er litt "tung", men eg kunne ikkje motstå denne kåpa. Har hatt den på lista mi lenge........

Wednesday, August 13, 2008

Romantic Lace Socks

Så blei det eit par Romantic Lace Socks til meg sjølv. Dei er strikka i Sisu på pinne nr. 3. Dei blei kanskje ikkje så romantiske i striper, men men..... Dei originale sokkane var kvite, og det er vel litt meir romantisk. Men eg er fornøyd eg!!



Monday, August 11, 2008

Strikkekonkuranse på Hobbyboden

Denne veka er det strikkekonkuranse på hobbyboden. Oppgåva er å strikke ein klut.

Fridag + regn = kjøkkenklut

Så her er mitt bidrag, strikka i Tuva på pinne nr. 4, etter mitt eige hovud.

Friday, August 8, 2008

Oppvaskklut-along


Har meldt meg på oppvaskklut-along på Hobbyboden. Det er greitt å ha litt "småstrikk" innimellom. Alongen startar opp i september, men det er tjuvstart på alongen med ein oppvaskklut frå Ronille. Greitt å strikke framfor TV´en. Det blei to stykker, men no får eg vente til 1. september då det kjem eit nytt mønster.


Feriestrikk på Mallorca !!!


Var på ferie på Mallorca i 2 veker. Der strikka eg nokre lappar til NSF Vennskapsteppe.

Det er greitt å ha noko lite å strikke når ein sit på balkongen på ettermiddagen og kvelden.

"HÅNDPLAGG til bunader og folkedrakter"

Var på biblioteket og lånte boka "Håndplagg til bunader og folkedrakter" av Heidi Fossnes. Ho har samla mange "skattar" frå museumsmagasiner rundt om i landet. Boka innheld bilder og oppskrifter på plagg som varmar hendene, pyntar, skjuler eller gir status.

Dette er ei praktbok som eg godt kunne tenkt meg å ha i bokhylla mi.

Vott frå Limingen

Eg ilte bort på Husfliden og kjøpte Røros Lammeullsgarn i eggekvit farge, og satte i gang. Strikka, strikka, strikka og strikka - og vips så var dei ferdige. Dei var greie å strikka, og holmønsteret vart lekkert. Har nok lyst å strikka fleire par av desse - kanskje til julepresang?





Vott frå Limingen

"Klarry Ingulfsvann forteller at disse vottene ble strikket av hennes mormor Anne Sørås, født 1878. Hun spant garnet selv, og strikket ein mengde slike vottepar både til barn og barnebarn. Garnet er spunnet i en tynn tråd av glansfull fin ull. De har blitt brukt som stasvotter og brudevotter sist på 1800- og først på 1900-tallet. Denne typen vitter var vanlig over store deler av landet, og ble gjerne kalt "kyrkjevott." (sitat frå boka "Håndplagg til bunader og folkedrakter)